Tempo950x100

Tempo300x100

Черкаський «Азот» налагодив випуск продукції для боротьби з коронавірусом

Черкаський «Азот» налагодив випуск продукції для боротьби з коронавірусом

У медицині рідкий кисень використовується при підготовці спеціальних збагачених дихальних газових сумішей, які застосовуються для лікування різних хвороб, пов’язаних з порушенням роботи органів дихання. Також рідкий кисень у деяких випадках використовується при наркозі.

Рідкий кисень на Черкаському “Азоті” отримують у цеху розділення повітря До-3 у процесі виробництва газоподібного азоту і газоподібного кисню, необхідних для підтримання технологічних процесів.

Черкаський “Азот” вже почав поставки медичного кисню в Черкаську обласну лікарню, Третю Черкаську міську лікарню швидкої медичної допомоги “Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини”. Тепер же “Азот” налагодить безоплатне постачання кисню і в інші лікувальні заклади Черкас.

Безкоштовна постачання рідкого кисню медустановам Черкас – тільки частина допомоги, яку надає Черкаський “Азот” зв’язку з епідемією Covid 19. Підприємство планує внести близько мільйона гривень в спеціальний фонд допомоги місту Черкаси.

«Міський і обласний бюджети не покривають потреби медицини, які зараз виникають, тому було вирішено створити спеціальний фонд, куди будуть перераховуватися кошти і буде закуповуватися все необхідне. Передусім йдеться про захист медиків, які працюють з інфікованими, ліки для хворих і апарати штучної вентиляції легенів. Крім того, ми готові забезпечити медичні заклади міста необхідною кількістю рідкого кисню», – прокоментував Віталій Скляров, голова правління ПАТ «АЗОТ».

Джерело: agropravda.com

Перегляди: 33
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cherkaskyj-azot-nalahodyv-vypusk-produkciyi-dlya-borotby-z-koronavirusom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати