Tempo950x100

Tempo300x100

Черкаський «Азот» відновив виробництво аміаку і карбаміду

Черкаський «Азот» відновив виробництво аміаку і карбаміду

Про це повідомили на підприємстві, пише spravda.com.

За словами голови правління ПАТ Віталія Склярова, весь комплекс заходів з капітального ремонту в основних цехах був спрямований на відновлення ресурсу технологічного обладнання, забезпечення його ефективної роботи в процесі виробництва.

«Першим до пускових операцій приступив цех А-5 з виробництва аміаку. Зараз його агрегат щодоби виробляє 1300 тонн аміаку. Наступним кроком став пуск цеху М-2 з виробництва карбаміду, який вже виходить на добовий виробіток продукції», — розповідає Віталій Скляров.

На «Азоті» відзначають, що серед основного переліку запланованих робіт в цехах підприємства було виконано перезавантаження каталізатора печі первинного риформінгу, усунення дефектів на паровій турбіні в компресорі технологічного повітря, відновлення теплоізоляції окремих тунелів, ревізія визначених вузлів, діагностика труб, також зроблений ремонт конденсатора високого тиску.

Тому по технологічному ланцюжку пуск цеху А-5 дав можливість запустити і цех М-9 з виробництва аміачної селітри.

«Збільшення добового вироблення аміачної селітри до 2800 тонн стало можливим після того, як цех з виробництва аміаку почав виробляти продукцію. Зараз обидві технологічні нитки нашого цеху з виробництва аміачної селітри завантажені повністю», — констатує начальник цеху Ігоря Симків.

До речі, виробництво аміачної селітри і карбаміду повністю орієнтоване на внутрішній ринок і є початком напрацювання азотних мінеральних добрив для українських аграріїв під весняну посівну кампанію 2018 року.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cherkaskyj-azot-vidnovyv-vyrobnyctvo-amiaku-i-karbamidu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати