Tempo950x100

Tempo300x100

Чернігів стає центром переробки картоплі

Чернігів стає центром переробки картоплі

Новий завод  будується за технічної підтримки датської компанії SiccaDania і стане одним з найсучасніших виробництв у Європі.

“Наше підприємство має більш ніж двадцятип’ятирічний досвід виробництва картопляного крохмалю. За ці роки ми постійно покращували якість продукції, сформували цивілізований ринок картопляного крохмалю в Україні, а закупівельну ціну підняли для виробників картоплі на рівень, вищий від загальноєвропейських цін. Влітку 2018 року ми запускаємо нове виробництво, щоб задовольнити потреби наших клієнтів, а також з метою реалізації проекту глибокої переробки картоплі. Ми впевнені – майбутнє українського картоплярства за глибокою переробкою картоплі.

Так, лише запуск нового крохмального заводу збільшить загальну виручку виробників картоплі  України більш ніж у 10 разів, а подальші плани по випуску картопляного протеїну та харчових волокон дозволять поглибити переробку картоплі та отримувати продукцію з ще більшою вигодою, як для виробників картоплі  – учасників проекту так і для підприємства”, – зазначає директор ПБП «ВИМАЛ» Самоненко С.

На новому заводі, для рафінації крохмалю, передбачені роздільні лінії гідроциклонів – для великих і дрібних зерен, що дозволить не тільки отримати крохмаль найвищої якості, але і дасть можливість фракціонувати крохмаль і пропонувати продукцію з великою або дрібною фракцією, тим споживачам, які мають потребу в цьому, а також в майбутньому виробляти модифікований крохмаль на основі зерен дрібної фракції.
Також на новому заводі планується випускати фармацевтичний крохмаль і спеціальний крохмаль для дріжджових виробництв.

“Після запуску крохмального виробництва в 2018 році, ми плануємо в 2020 році запуск заводу, який буде отримувати протеїн з картопляного соку, виробляти сухі картопляні волокна і рідке органічне добриво. Картопляний технічний протеїн є високо ліквідним  кормовим білком, а харчовий протеїн – відмінною сировиною для харчової промисловості. Картопляні харчові волокна – здоровий продукт, попит на який постійно зростає. Рідке органічне добриво – концентрований картопляний сік, який містить всі необхідні поживні елементи в біодоступному вигляді» – підсумовує засновник ПБП «ВИМАЛ» Лазар В.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chernihiv-staye-centrom-pererobky-kartopli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати