Tempo950x100

Tempo300x100

Чеський фонд заморозив інвестиції в 1 млрд грн через рейдерське захоплення земель

Чеський фонд заморозив інвестиції в 1 млрд грн через рейдерське захоплення земель

Про це пише Верховенство права.

Сумарно Agromino і Resilient володіють земельним банком в 55 тис. га. В обидві компанії вкладені інвестиції чеського фонду Mabon.

Як зазначає видання, на початку березня 2018 року стало відомо, що в Комісію в сфері держреєстрації Мін’юсту України надійшли три ідентичні скарги від мешканців трьох різних сіл Білоцерківського району Київської області. Вони вимагали скасувати реєстрацію прав оренди Agromino, зареєстрованих ще в 2014-2016 роках.

Для цього, на думку компанії, були підроблені документи і сфальсифіковані підписи на них. Інвестори, зі свого боку, надали Міністерству юстиції всі підписані і зареєстровані в реєстрі договори, докази оплати за ними, підписи людей про отримання орендної плати та акти виконаних робіт по інших послуг.

На засідання Комісії прийшли люди, які підтвердили, що не підписували ніяких «скарг» і їх підписи підроблені. Крім того, виконавці цієї схеми навіть підробили підписи скаржників, які померли задовго до моменту подачі «скарг», що теж було підтверджено документально.

Як результат, Міністерство юстиції задовольнило зазначені скарги і протягом одного тижня позбавило Agromino права оренди на 200 га землі. Також наголошується, що в той же день права оренди були зареєстровані за іншим підприємством, що, на думку компанії, ще раз підтверджує організовану рейдерську діяльність їхніх опонентів.
Чеський інвестиційний фонд Mabon на початку 2018 року придбав контрольний пакет акцій компанії Agromino, яка обробляє 46 тис. га в Україні і займається вирощуванням зернових, технічних культур, тваринництвом. За ці роки було направлено близько 1 млрд грн інвестицій в Україну.

«При цьому ми чесно працюємо: офіційно купуємо, продаємо, платимо податки – все за українськими законами … При цьому ми строго дотримуємося сівозміни: вирощуємо такі основні культури, як соняшник, соя, пшениця, кукурудза, ріпак. А тепер виникає питання, чи варто і далі вкладати інвестиції в Україну?», – повідомили у фонді

Джерело: Пропозиція

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cheskyj-fond-zamorozyv-investyciyi-v-1-mlrd-hrn-cherez-rejderske-zahoplennya-zemel
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати