Tempo950x100

Tempo300x100

Четвертий основний елемент живлення для садових культур

Четвертий основний елемент живлення для садових культур

Тому деякі дослідники справедливо вважають кремній четвертим основним елементом живлення рослин. Статистика показує, що з 2000 року виробництво кремнієвих добрив у США, Бразилії, Індії та Китаї щорічно підвищується на 20 – 30 %. А у Фінляндії взагалі відмовилися від добрив, які не містять цього елемента. 

В Україні підживлення культур кремнієм не настільки поширене, як в інших країнах світу. Хоча останніми роками виробники сільськогосподарської продукції все частіше звертаються за допомогою до цього елемента. І на це є ряд причин. По-перше, кремній є природною альтернативою пестицидам, по-друге, він суттєво підвищує якісні та кількісні показники врожаю; нарешті, цей елемент знижує кислотність ґрунтів, доводячи її до нейтральної або слабко лужної. Перевага віддається позакореневому підживленню культур, оскільки при ньому кремній засвоюється на рівні 30 – 40 % на противагу кореневому живленню із показником не більше 5%.  В цьому контексті у 2018 році ГК «UKRAVIT» вивела на ринок новинку – рідкі кремнієво-калійні добрива «Авангард Кремній Біо» (марки А та Б) для позакореневого підживлення широкого спектру культур. Окрім кремнію та калію, до їх складу входять гумінові і фульвокислоти, екстракти морських водоростей і хелатуючий агент (ЕДТА, етилендиамінтетраоцтова кислота). 
«Авангард Кремній Біо» широко використовується у вирощуванні  плодових і ягідних культур, а також винограду. Це унікальне добриво забезпечує краще проходження обмінних процесів культур, підвищує їх імунітет, поліпшує стресо-, посухо- і солестійкість, активізує процеси фотосинтезу, ріст і розвиток кореневої системи. Крім того, своєчасне підживлення поліпшує якісні показники плодів (вміст цукрів, вітамінів тощо), покращує їх смак та товарність, підвищує врожайність на 10 – 20 %, а також подовжує термін зберігання яблук та груш.    

Підживлення рекомендується проводити не менше 2 – 3 разів упродовж вегетації, оскільки вміст кремнію в рослинах поступово знижується через його біологічне розбавлення. Найкращий ефект забезпечує застосування у  критичні фази росту і розвитку культур, за спеки, повітряної посухи чи інших стресових умов,  а також з поливною водою в системах краплинного поливу.  

Для яблуні, груші, сливи, абрикоси, персика, вишні, черешні, смородини, малини, порічки, аґрусу, а також винограду рекомендується застосовувати добриво марки А. Для суниці садової – комбіноване підживлення марками А та Б, залежно від  фази розвитку: у фазі бутонізації – перед цвітінням – маркою Б, за наливу ягід – маркою А, після збору першої хвилі товарного врожаю – маркою Б.

Зараз  проводяться дослідження щодо розширення спектру застосування добрива «Авангард Кремній»: ним будуть обробляти кореневу систему плодових дерев, кущів та фланців суниці садової перед висадкою в ґрунт. 

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:
ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.
Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chetvertyj-osnovnyj-element-zhyvlennya-dlya-sadovyh-kultur
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати