Чого чекати вітчизняному АПК у 2019 році

Чого чекати вітчизняному АПК у 2019 році

Про це у своєму блозі написав виконуючий обов’язки міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк, передає УНН.

“У майбутньому році (хотілося б і в перспективі ще кількох років) фокус збережеться на підтримку тваринництва і інших капіталомістких галузей, які сприяють створенню робочих місць, формування продукції з доданою вартістю і є в силу тривалого терміну окупності високоризиковими для інвесторів”, – пояснив він.

У наступному році уряд продовжуватиме дотувати фермерський блок. Програми будуть спрощені і менш залежні від банківського сектора, говорить заступник міністра. Більший акцент буде зроблений на розвиток переробки та логістики.

“Більшість програм підтримки-2019 вже знайомі сільгоспвиробникам або зазнають точкових вдосконалень, таким чином можна розраховувати на активний попит на них з боку тих аграріїв, які до сих пір сумнівалися, що держава проявить послідовність і надійність”, – пише Мартинюк.

На міжнародному ринку в 2019 році буде не все гладко, каже заступник міністра. Це стосується партнерства України та інших країн.

“Однак можна з упевненістю сказати, що українські експортери, кілька років тому витримали колосальне випробування на міцність втратою багаторічного торгового партнера і зуміли перебудуватися і відіграти позиції, готові до будь-яких торгових несподіванок”, – пише він.

Сьогодні Україна не чекає зовнішнього інвестора. Як мінімум, це стосується галузі АПК. Тому, наступний рік, як і поточний, пройде під гаслом “ми самі собі інвестори”, пише Мартинюк.

“Український аграрний комплекс – вже один з найпотужніших в світі, і його представники абсолютно самодостатні і самі готові до зовнішньої експансії”, – резюмував він.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/choho-chekaty-vitchyznyanomu-apk-u-2019-roci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати