Tempo950x100

Tempo300x100

Чому інвестори не зацікавлені у приватизації Аграрного фонду

Чому інвестори не зацікавлені у приватизації Аграрного фонду

Міністерство аграрної політики і продовольства повідомило, що Аграрний фонд, який Фонд держмайна вніс до списку пріоритетних компаній до приватизації на 2018 рік, провів переговори з інвесторами, які могли б потенційно зацікавитися його приватизацією. Ніхто з інвесторів не виявив інтересу до придбання компанії.

Про це йдеться в матеріалах Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, пише 112.ua.

“Щодо приватизації ПАТ “Аграрний фонд”, Мінагропрод інформує, що товариством були проведені переговори з потенційними інвесторами, у ході яких стало відомо, що через відсутність активів, виробничих потужностей і складських приміщень, товариство не викликає інвестиційного інтересу”, – сказано в проекті рішення комісії.

У документі йдеться про те, що, згідно з висновками Мінагропроду, приватизація Агрофонду не дозволить забезпечити мету приватизації держмайна, встановлену законом “Про приватизацію держмайна”, та забезпечити виконання його основних принципів: “Товариство не має власного виробництва, а основні активи – це кошти на рахунках, дебіторська заборгованість і запаси зерна на інших елеваторах, тому така приватизація пропонує майбутньому інвестору по факту купити кошти за кошти”.

У матеріалах ФДМУ вказується, що головний напрям діяльності Агрофонду – торгівля зерном і продуктами його перероблення на внутрішньому і зовнішньому ринках. Ринок збуту – борошномельні та хлібопекарські підприємства. Компанія орендує офісні приміщення для розміщення регіональних відділень по Україні, також для співробітників головного офісу в Києві. Число працівників – 202. До приватизації пропонуються 100% акцій компанії. Чистий прибуток Агрофонду зменшився з 666,4 тис. грн у 2014 році до 48,7 тис. грн в 2016 році.

“Агрофонд” створювався як ціновий регулятор на ринку зерна. Планувалося, що він буде гасити цінові стрибки на зерно і борошно за допомогою товарних інтервенцій.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chomu-investory-ne-zacikavleni-u-pryvatyzaciyi-ahrarnoho-fondu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати