Tempo950x100

Tempo300x100

Чому молоко може зіпсувати відносини України з ЄС

Чому молоко може зіпсувати відносини України з ЄС

Таку думку висловив Михайло Дяденко, керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків, пише agroday.com.ua.

«Україна не готова до переходу на нові стандарти, оскільки у нас і технології, і культура споживання, особливо в дрібних господарствах, абсолютно не та, яку вимагає стандарт. Але з іншого боку, подальша відстрочка стандарту може зіпсувати наші відносини з ЄС», — відмічає експерт.

За його словами, план по прийняттю законів, необхідних для виконання угоди про асоціацію з ЄС у 2017 році виконаний лише на 14%. «Уряд допустив абсолютний провал у прийнятті законопроектів, що мають імплементувати угоду про ассоціацію», – говорить Дяденко.

Він також додав, що уряд прагне захистити селян, але не захищає споживачів, які мають право споживати продукт більш високої якості.

Нагадаємо, що Мінагрополітики відтермінувало до липня 2018 року введення нового стандарту, що направлений на підвищення вимог до якості молока та дозвіл використання молока другого ґатунку лише в визначених цілях.

Водночас прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні в середу зробив різку заяву про те, що ніхто не буде забороняти населенню продавати молоко.

До слова, молока другого сорту за різними оцінками в Україні виготовляється до 75%. Із такої сировини заборонено виготовляти продукцію у більшості країн світу

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chomu-moloko-mozhe-zipsuvaty-vidnosyny-ukrayiny-z-yes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати