Tempo950x100

Tempo300x100

Чому не вдається побороти корупцію в зерноперевозках

Чому не вдається побороти корупцію в зерноперевозках

Про це повідомив директор філії «Центр транспортної логістики» Сергій Підгородецький в ході конференції Grain & Maritime Days in Odessa 2018, пише latifundist.com.

«Я не хочу образити всіх експедиторів. Це їх хліб, це знання, які вони придбали, і вони можуть бути корисні і як вантажовідправнику, так і одержувачу. Але може варто прийняти цивілізовані правила роботи, і питання корупції пропаде. Так, ми можемо жорстко дисциплінувати залізничників, дати по руках і не брати участь в корупційних схемах. Але ми не можемо добігти до всіх, хто не носить залізничну форму. Таких дуже багато, вони всі добре зав’язані в політичному ключі. Але, на жаль, цей фактор у нас ще є, і ні я, як керівник таких списків, ні УЗ не може дати гарантію, що ми можемо перемогти тих, хто не в наших рядах, які перебувають у лавах бізнесменів, підприємців, політиків, які залучені в ці процеси», — розповів він.

У той же час, за його словами, зміни системи планування, перерозподілу вагонів, повинні допомогти боротися з корупцією в секторі.

Крім цього, він прокоментував претензії учасників ринку до ефективності автоматизованої системи розподілу вагонів-зерновозів.

«Безумовно, зернова тема у нас була весь минулий рік. Це пов’язано, в першу чергу, із запровадженням автоматизованої системи розподілу вагонів-зерновозів. Вона не є панацеєю і не врятує від поганого розподілу, поліпшення рухомого складу та інших реальних проблем. Тому що систему вчили природному середовищі, її навчили, як трактувати ті або інші нормативні документи, але її не вчили, як реагувати на транспортну обстановку, як реагувати на відсутність тяги, відсутність палива і т. п. Її не навчили, як розуміти пропускну здатність наших портів. А це середньодобово 1200 зерновозів, тоді як середньодобова потреба навантаження ‒ близько 3 тис. наших вагонів”, — додав Підгородецький.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chomu-ne-vdayetsya-poboroty-korupciyu-v-zernoperevozkah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати