Чому підвищується ціна на м’ясо птиці

Чому підвищується ціна на м’ясо птиці

Про це повідомив керівник асоціації Сергій Карпенко.

“При обсягах виробництва м’яса птиці на рівні минулого року, за 1-е півріччя експорт склав 147,7 тис. тонн, що на 42% вище показників 2016 року. Збільшення експортних поставок і відіграє ключову роль у підвищенні внутрішніх цін”, – повідомив він.
 
Експерт додав, що на ситуацію також впливає зростаючий попит на м’ясо птиці, на яке споживачі переключаються з більш дорогої свинини, при цьому за півроку фактичне його споживання скоротилося на 15 тис. тонн.
 
Ситуація, що склалася, лише сприяє зростанню цін.
 
“За 6 місяців поточного року в Україні було вироблено 589,6 тис. тонн м’яса птиці в забійній вазі, що на 0,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сільськогосподарські підприємства виробили 507,7 тис. тонн, що на 0,9% більше, ніж за аналогічний період минулого року”, – зазначив експерт.
 
З урахуванням тенденції показників виробництва за 1-е півріччя, асоціація зберігає прогноз виробництва м’яса птиці 1,18 – 1,19 млн тонн за весь 2017 рік.
 
Крім того, за даними асоціації, за 7 місяців українські підприємства експортували 169,5 тис. тонн м’яса птиці, що на 31% перевищує показник за аналогічний період минулого року.
Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chomu-pidvyshchuyetsya-cina-na-myaso-ptyci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати