Tempo950x100

Tempo300x100

Чому пластівці та готові каші корисніші для здоров’я

Чому пластівці та готові каші корисніші для здоров’я

Ірина Брославцева, директор ТОВ «Добродія Фудз», що входить до агропромислової групи Agricom Group, розповіла Аgroreview про технології виробництва пластівців та переваги даної продукції.

– Розкажіть, будь ласка, про напрямки роботи компанії.
– Торговий дім «Добродія Фудз» молодий напрямок агропромислового холдингу Agricom Group. Основною сферою діяльності торгового дому є продаж бакалійної групи товарів під власною торговою маркою «Добродія» – борошно пшеничне сортове, борошно з інших зернових, пластівці із зернових, суміші злакових.

[[{“fid”:”536130″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

-Як виникла ідея створення власного підприємства з переробки?

– У 2016 році, розуміючи що для відкриття експортних ринків  в першу чергу потрібне власне виробництво, було прийняте рішення про запуск переробного заводу. Розрахували окупність, переконали інвесторів та за  рік ми побудували нове підприємство на місці старого комбікормового заводу. У 2018 році ми запустили виробництво. Компанія «Бюллер» поставила нам обладнання. Лише за два тижні були проведені пусконалагоджувальні роботи та запущено виробництво.

– Якою на сьогоднішній день є стратегія розвитку компанії?

– Думка споживача – пріоритетний напрямок для   нас, тому ми постійно вдосконалюємо існуючі рецептури, розробляємо нові види продукції, безперервно покращуємо та модернізуємо технології виробництва, шукаємо нові рішення і успішно впроваджуємо їх.

– Які пластівці користуються найбільшим попитом серед споживачів?

– Попитом серед покупців користуються і ячмінні пластівці, і пшеничні, і дуже цікаві суміші злаків. Ми не стоїмо на місці. Споживачеві хочеться щось нового, більш цікавого, ніж просто звичайні вівсяні пластівці. Думка споживача – пріоритетний напрямок для   нас, тому ми постійно вдосконалюємо існуючі рецептури, розробляємо нові види продукції, безперервно покращуємо та модернізуємо технології виробництва, шукаємо нові рішення і успішно впроваджуємо їх. Через місяць на полицях українських магазинів повинні з’явиться моно каші, при створенні яких ми врахували побажання споживачів.

[[{“fid”:”536131″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

– Чи виробляють в компанії  безглютенову продукцію?

– На наших потужностях ми можемо виробляти безглютенову продукцію. Але поки не бачимо у цьому сенсу, так як згідно з дослідженнями тільки 1% споживачів проявляють інтерес до цієї продукції.

– Пластівці та готові каші, звичайно,  значно допомагають зекономити час на приготування їжі. А які ще переваги даної продукції  перед звичними для нас усіх кашами?

– Зазвичай, людина купляє, наприклад,  пшеничну кашу і приносить її додому, промиває та  варить мінімум 20 хвилин. Тобто, відбувається термообробка. Що відбувається із зерном, коли виробляються пластівці? Наприклад, ще років 40 тому при виробництві витримували зерно під паром близько 20 хвилин, потім розчавлювали і отримували пластівці. Зараз же технології йдуть вперед. Сьогодні інший підхід до виробництва і обладнання. Застосовується той же процес пропарювання, але протягом  лише 15 секунд, а пар той же, але тиск і сила пара інші. З допомогою сучасної техніки подається пар в ємність, протягом 15 секунд він проникає в зерно, замість 20 хвилин варіння звичайної крупи на домашній кухні, робить зерно еластичним, і більше термообробки не відбувається. При цьому зберігаються всі вітаміни і корисні речовини. Наша рецептура не допускає використання різного роду штучних наповнювачів — лише високоякісні злаки, льон і корисні фрукти – що дозволяє віднести продукцію до категорії здорового харчування. У своїй роботі ми застосовуємо підхід, заснований на обов’язковому збереженні корисних властивостей вихідного продукту.

[[{“fid”:”536134″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“3”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”3″}}]]

– Як, на Вашу думку, потрібно спонукати споживача переходити на здорове харчування?

– На жаль, в Україні культура споживання залишилася на певному рівні, а можливості і технології зовсім інші, люди не володіють достатньою інформацією і не знають, що  багато продуктів корисніше вживати у іншій формі. Поки ми намагаємося донести інформацію про користь нашого продукту через Інтернет. Постійно проводимо екскурсії на підприємстві, для того, щоб всі бажаючи мали змогу на власні очі побачити процес виробництва та контроль за дотриманням якості продукції. Дуже хочеться, щоб у українців не було проблем з ожирінням, щоб все більше людей дотримувалися здорового харчування. На мою думку, повинна бути інформованість на державному рівні, можливо, як варіант, масштабний національний проект для підтримки здоров’я нації.
 

Довідка: Доброді́я Фу́дз — торговий дім, що входить до складу національної агропромислової групи Agricom Group. Основною сферою діяльності є випуск і продаж бакалійної групи товарів із зернових культур під власними торговими марками. Головний офіс компанії розташований у Києві.

 

Перегляди: 26
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chomu-plastivci-ta-hotovi-kashi-korysnishi-dlya-zdorovya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати