Tempo950x100

Tempo300x100

Чому в Україні «пропала» єгипетська картопля

Чому в Україні «пропала» єгипетська картопля

Про це в інтерв’ю Latifundist.com розказав директор «Агріко Україна» Микола Гордійчук.

«В останні 2 роки єгипетської картоплі на нашому ринку майже не було. Тому що наші фермери на півдні швидко зорієнтувалися і почали вирощувати картоплю під плівкою на ділянках по 2-2,5 га. І вже 15 травня в Україні є молода картопля. Так, вона коштує дорого — 25 грн/кг, а то і 45 грн/кг, але вона почала витісняти єгипетську картоплю», — сказав він.

Крім єгипетської, за його словами, в Україну традиційно привозять картоплю з Ізраїлю, Марокко. Але якщо раніше імпортували до 20 тис. т, то зараз — до 1 тис. т.

Експерт зазначив, що в Україні залишається велика ніша переробки картоплі.

«Українські компанії поступово починають вкладати гроші в мийку, фасування. Споживачі почали вимагати цього від ритейлу, рітейл — від виробника. Та на ринках вже можна побачити миту картоплю. Іноді якість залишає бажати кращого, але це присутнє. Ми ж зараз говоримо про глибоку переробку. А це заморожена картопля, переробка на пластівці, на картопляну муку тощо», — сказав Микола Гордійчук.

За його словами, завдання переробника не просто зайти на ринок — він повинен принести з собою технологію, навчити фермерів, створити пул сільгоспвиробників, які будуть йому постачати сировину.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chomu-v-ukrayini-propala-yehypetska-kartoplya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати