Tempo950x100

Tempo300x100

Чому Володимир Гройсман не призначає міністра аграрної політики

Чому Володимир Гройсман не призначає міністра аграрної політики

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман не призначає міністра аграрної політики тому, що його повністю задовольняє його людина (перший заступник міністра Максим Мартинюк), котра де-факто є міністром, і його ж людина контролює та координує потоки в цій сфері. Таку думку висловив керівник програми практичної політики, експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай, пише AgroPolit.com.

2017 став першим роком, коли повністю відсутні міністр аграрної політики і голова аграрного комітету.

«Аграрний напрямок у нас обезголовлений і в парламенті, і в уряді. З реформами в земельному законодавстві тяганина. Рік був плідним на законопроекти, але вони по суті блокували один одного», ‒ нагадав Солонтай.

За його словами, відсутність очільників блокує реформування земельної галузі більше, ніж низка законопроектів.

“Відсутність міністра є свідомим кроком з боку уряду Гройсмана. Зокрема, персонально самого Гройсмана для того, щоб нічого не змінювати у земельній сфері. Чи шкодить це земельним реформам? Це є гарантією відсутності земельної реформи», ‒ вважає експерт Інституту Політичної Освіти.

І додає, що в цій ситуації спрацювали погано всі: й уряд, який не запропонував аграрного міністра. І Верховна Рада, яка не обрала голову аграрного комітету, і Президент, котрий у грудні «заблокував» законопроект свого прем’єр-міністра Володимира Гройсмана на одну й ту ж саму тему — передача землі громадам за межами населених пунктів.

“Тут дивна поведінка Президента. З одного боку ми побачили показову картинку розправи з «лідером земельної мафії» (Гройсман відсторонив від виконання обов’язків голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха, — ред.), а з іншого — отримали низку законопроектів, жоден із яких не розглядається. Фактично земельна децентралізація зупинилася», ‒ підсумовує Олександр Солонтай.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chomu-volodymyr-hrojsman-ne-pryznachaye-ministra-ahrarnoyi-polityky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати