Чому виробництво курятини зростає, а ціни на неї не падають

Чому виробництво курятини зростає, а ціни на неї не падають

У поточному році поставки української курятини за кордон сягнуть 450 тис. тонн.  Такий прогноз озвучив Міністерство сільського господарства США.

За даними американців, у 2019 році Україна експортувала 400 тис. тонн курятини. Таким чином, за рік поставки українського продукту за кордон виростуть на 12,5%, прогнозують в Мінсільгоспі США.

Українські кури стають дедалі популярнішими за кордоном, пише Сьогодні. Перевіряємо намети з курятиною на одному зі столичних ринків. Товар тут – на будь-який смак. За крильця просять від 30 гривень, за кіло філе – до 99 гривень.

“Зараз трошки продажі впали, тому що мабуть після нового року понаїдалися”, – скаржиться продавщиця Людмила. І нахвалює асортимент: “Домашня, фермерська курка, яка вигодовується добре. Якісне м’ясо. Я думаю, що 79 гривень за кілограм – це велика ціна для якісного м’яса “.

“Цифра, яку припускають американські фахівці, вона говорить про орієнтовні 400 тисячах 2019 рік, 400 тисяч тонн експорту з України. І плюс 50 тисяч квоти, яку Україна швидше за все виконає в повному обсязі. І буде 450 тисяч”, – пояснює агроексперт Богдан Андрющенко .

І хоча наша країна стабільно входить в десятку експортерів м’яса птиці в світі, в самій Україні стратегічний продукт виявляється не таким вже й доступним.

“Те, що ми зараз активно орієнтуємося на експорт, це має і свої переваги, і свої недоліки. Причому недоліки ми відчуваємо набагато зліші. Зовнішня ціна диктує внутрішню ціну”, – зазначає експерт.

Простіше кажучи, ми їмо дорогу курятину, оскільки багато її експортуємо. Адже виробникам немає сенсу продавати всередині країни м’ясо птиці дешево, коли це ж м’ясо можна продати за кордоном дорожче.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chomu-vyrobnyctvo-kuryatyny-zrostaye-a-ciny-na-neyi-ne-padayut
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати