Tempo950x100

Tempo300x100

Чому злетіли ціни на банани

Чому злетіли ціни на банани

У 2017 році українці звикли до постійного подорожчання вітчизняних фруктів і овочів. А ось вартість імпортних за рахунок відносно стабільного курсу гривні змінювалася не так значно, пише hyser.com.ua.

І все ж імпортні фрукти дорожчали слідом за інфляцією, але серед них є явний лідер зростання цін. Мова йде про банани, які за останній рік подорожчали приблизно на 40%.

Зараз оптові партії бананів в Україні коштують від 27 грн до 29 грн за кілограм в залежності від якості продукту та умов покупки. При цьому ще минулого тижня банани можна було придбати за 25 грн/кг.

Трейдери говорять, що підвищення вартості бананів насамперед пов’язано з ростом закупівельних цін. Це є головною причиною того, чому цей фрукт за останній рік так значно подорожчав. Продавці відзначають, що стрибок цін вже спровокував зниження попиту на банани з боку українців.

Відзначимо, що в кінці листопада вартість бананів становила 25 грн/кг. У вересні 2017 року в Україні зафіксували рекордне зростання експорту цих фруктів. За даними митної статистики, за вказаний місяць наша країна імпортувала 15,6 тис. тонн бананів. Востаннє таких показників вдавалося досягти в докризовий 2013 рік.

У період з січня по жовтень нинішнього року Україна імпортувала бананів на 113,6 млн доларів. Головними постачальниками тропічного фрукта стали Еквадор (62,7%), Коста-Ріка (20,6%) і Колумбія (10,6%).

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chomu-zletily-ciny-na-banany
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати