Чому злетіли ціни на банани

Чому злетіли ціни на банани

У 2017 році українці звикли до постійного подорожчання вітчизняних фруктів і овочів. А ось вартість імпортних за рахунок відносно стабільного курсу гривні змінювалася не так значно, пише hyser.com.ua.

І все ж імпортні фрукти дорожчали слідом за інфляцією, але серед них є явний лідер зростання цін. Мова йде про банани, які за останній рік подорожчали приблизно на 40%.

Зараз оптові партії бананів в Україні коштують від 27 грн до 29 грн за кілограм в залежності від якості продукту та умов покупки. При цьому ще минулого тижня банани можна було придбати за 25 грн/кг.

Трейдери говорять, що підвищення вартості бананів насамперед пов’язано з ростом закупівельних цін. Це є головною причиною того, чому цей фрукт за останній рік так значно подорожчав. Продавці відзначають, що стрибок цін вже спровокував зниження попиту на банани з боку українців.

Відзначимо, що в кінці листопада вартість бананів становила 25 грн/кг. У вересні 2017 року в Україні зафіксували рекордне зростання експорту цих фруктів. За даними митної статистики, за вказаний місяць наша країна імпортувала 15,6 тис. тонн бананів. Востаннє таких показників вдавалося досягти в докризовий 2013 рік.

У період з січня по жовтень нинішнього року Україна імпортувала бананів на 113,6 млн доларів. Головними постачальниками тропічного фрукта стали Еквадор (62,7%), Коста-Ріка (20,6%) і Колумбія (10,6%).

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chomu-zletily-ciny-na-banany
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    БІЛЬШЕ НОВИН