Tempo950x100

Tempo300x100

«Чумак» звинуватили в обмані споживачів

«Чумак» звинуватили в обмані споживачів

За результатами розгляду в діях ПРАТ «Чумак» встановлено ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Про це повідомляє ХЕРСОН.сity.

Так, відділенням встановлено, що в магазинах і торгових мережах України реалізовується виготовлена ПРАТ «Чумак» майонезна продукція з різним вмістом жиру, зокрема, «майонез «Апетитний» 30%», «майонез «Французький провансаль 30%», «майонез «Пісний 30%», «майонез «Салатний»15%», «майонез «Справжній Легкий 30%» (далі – майонези).

Таким чином виробник пропонує споживачам в асортименті продукт «майонез» з жирністю 15% і 30%.

При цьому, дослідженням встановлено, що майонезний продукт жирністю менше 50% є «майонезним соусом».

Тобто, при маркуванні продукції «майонез «Апетитний» 30%», «майонез «Французький провансаль 30%», «майонез «Пісний 30%», «майонез «Салатний»15%», «майонез «Справжній Легкий 30%» ПРАТ «Чумак» має вказувати на упаковці, що це «майонезний соус», враховуючи низьку частку жиру в ній.

Враховуючи викладене, в діях «Чумака», які полягають у розміщенні на упаковках вищевказаної продукції написи «майонез» замість «майонезний соус», встановлено ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді поширення інформації, що вводить в оману шляхом повідомлення невизначеному колу осіб неправдивих відомостей, внаслідок обраного способу їх викладення, що можуть вплинути на наміри цих осіб щодо придбання товарів цього підприємства.

У зв’язку з цим, ПРАТ «Чумак» рекомендовано припинити дії, які містять ознаки зазначеного порушення шляхом припинення розміщення на упаковках продукції інформації, що вводить в оману споживачів.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chumak-zvynuvatyly-v-obmani-spozhyvachiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати