Tempo950x100

Tempo300x100

Чверть сирів на російському ринку має українське походження

Чверть сирів на російському ринку має українське походження

Щорічний обсяг поставок в Росію сироподібних продуктів, вироблених переважно з рослинних жирів, але таких, що видаються за молочні сири, досягає 150-300 тис. т в рік. Значна частина таких продуктів нібито випущена в Україні, поставки з якої заборонені від 2016 року.

Про це повідомила офіційний представник Россельхознадзора Юлія Мелано, передає РБК, пише ТСН.

За її словами, продукція ввозиться до Росії через Білорусію під виглядом товарів з Македонії, Ірану та інших країн. Так, вона заявила, що в жовтні 2017 року на кордоні з Білорусією співробітники Россельхознадзора зафіксували провезення 75 партій “білково-жирового продукту” з таких країн, як Македонія, Китай, Іран, Сан-Марино. Однак ветеринарні служби цих країн відповіли, що цю продукцію ні до Росії, ні до Білорусі не відвантажували.

“Швидше за все, йдеться про легалізацію українського сиру або білково-жирового продукту через Білорусію (зокрема, через “Белтаможсервис”)”, — йдеться у надісланому в середині грудня 2017 року листі керівника Россельхознадзора Сергія Данкверта заступнику глави Мінекономрозвитку Саві Шипову. Йдеться про постачання на територію Росії “небезпечної та низькоякісної продукції”, заявляв Данкверт.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chvert-syriv-na-rosijskomu-rynku-maye-ukrayinske-pohodzhennya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати