Tempo950x100

Tempo300x100

Чи буде затягнуто податковий зашморг на садівництві?

Чи буде затягнуто податковий зашморг на садівництві?

Однак через дії держави в сфері податкової політики сільгоспвиробники можуть опинитися у вкрай несприятливих умовах для ведення діяльності в подальшому, починаючи з 1 січня 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Асоціації «УКРСАДПРОМ».

З початку 2017 року було скасовано дію спецрежиму ПДВ. Натомість були введені державні дотації галузі. Втім, з 1 січня 2018 році сільгоспвиробники можуть бути позбавлені й дотацій. Зокрема, для садівництва втрата спецрежиму та дотацій може призвести до нівелювання тих зусиль, що докладаються бізнесом та громадськими об’єднаннями, для розвитку галузі. В результаті, такі дії влади можуть спричинити тривалий занепад одного з перспективних напрямків сільського господарства – садівництва, незважаючи на відновлення програми державної підтримки та погашення заборгованості за минулі роки. А відтак, Україна ризикує не лише втратити можливість вийти на світовий ринок ще з одним видом продукції, а й взагалі стати імпортером фруктів і ягід! І це з урахуванням тих сприятливих погодно-кліматичних умов, що має країна, для розвитку цього сегменту! Більше того, занепад садівництва матиме й негативні соціальні наслідки. У багатьох регіонах в сільській місцевості це є основним видом діяльності населення, що забезпечує добробут мільйонів сімей, залучених до роботи в садах!

Поступове збільшення оподаткування ПДВ постачання фруктів і ягід сьогодні вже призвело до підвищення цін на цю продукцію у 2 рази, а введення загальної системи оподаткування ПДВ для виробників фруктів і ягід у 2018 році не просто зажене у тінь існуючих виробників, а зупинить розвиток галузі в цілому.

Втім, в останні дні року, що минає, існує шанс не довести ситуацію до критичного стану – 19 грудня 2017 року було зареєстровано законопроект №7420, авторами якого, зокрема, виступили народні депутати України Микола Володимирович Люшняк і Андрій Богданович Кіт, які входять до складу Ради Асоціації «УКРСАДПРОМ». Документом передбачається включення сільгосппродукції до списку продукції, для якої ставка ПДВ становитиме 7%, що повністю відповідає існуючій податковій системі у Європі, що не тільки порівняє у можливостях європейських та українських садівників, а й забезпечить розвиток галузі й держави у майбутньому.

Асоціація «УКРСАДПРОМ» від імені господарств, що входять до об’єднання, закликає народних депутатів підтримати зазначений законопроект, що дозволить створити умови для розвитку сільського господарства України, в цілому, та садівництва, зокрема.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chy-bude-zatyahnuto-podatkovyj-zashmorh-na-sadivnyctvi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати