Tempo950x100

Tempo300x100

Чи стане рис новим брендом Херсонщини?

Чи стане рис новим брендом Херсонщини?

Невже така «райдужна» перспектива чекає на сільгоспробітників Херсонщини, адже місцеві власті обіцяють небувалий розвиток в області рисової галузі?

Як розповів директор департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Паливода, кардинальне удосконалення рисової галузі Херсонщини дійсно планується, однак відбуватися це буде відповідно з новітніми технологіями вирощування даної культури.

За словами Олександра Паливоди, у 2016 році під посіви рису була відведена площа в 7,5 тис. га, в 2017 вона зросла до 7,8 тис. га Урожайність в 2016 р. була 54 центнери з гектара, а в минулому році – 57 центнерів. Площі з кожним роком збільшуються.

У свій час, коли землі різали на паї, багато чеків було зруйновано, тому зараз проводиться відновлення цих систем. Фермери почали усвідомлювати наскільки вигідним є вирощування рису, вони сьогодні не тільки відновлюють зрошувані чеки, але і впроваджують систему крапельного зрошення на своїх плантаціях. Їх на сьогоднішній день близько 200 га. Якщо розвиток галузі буде йти такими темпами, то Україна незабаром зможе відмовитися від імпортного рису, оскільки вітчизняний ринок будуть задовольнити херсонські виробники.

Імпортозаміщення сьогодні є одним з головних завдань для нашої області. «Наш рис вже зараз успішно експортується в інші країни і є затребуваним на міжнародному ринку, оскільки має високу якість, що відповідає міжнародним стандартам. Тому у нього є всі шанси стати брендовою культурою Херсонщини, поряд з херсонськими кавунами, томатами та цибулею», – зазначив Олександр Паливода.

Джерело: khersondaily.com

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chy-stane-rys-novym-brendom-hersonshchyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати