Чипування тварин полегшить боротьбу з чумою

Чипування тварин полегшить боротьбу з чумою

Про це УНН розповів експерт у галузі сільського господарства, ветеринар Юрій Опенько, коментуючи законопроект про реєстрацію та ідентифікацію тварин.

“Документ дуже доцільний, з огляду на боротьбу України із африканською чумою свиней (АЧС). Якщо тварини будуть зареєстровані – контролери розумітимуть, скільки тварин є на балансі у того чи іншого господарства. А оскільки сьогодні дуже часто трупи заражених хворобою тварин виявляють на стихійних сміттєва звалищах – зрозуміти без реєстрації, чиї це тварини, неможливо. І яке господарство є збудником хвороби – не ясно”, – пояснив він.

Чипування тварин – це європейська практика, продовжив експерт.

“Весь світ сьогодні ідентифікує тварин, і Україна має цю практику впровадити”, – додав він.

Нагадаємо, парламентарі хочуть зобов’язати власників домашніх і диких тварин оформляти ветеринарні паспорти. Ідентифікувати і реєструвати тварин буде спеціальний заклад – Адміністратор Єдиного державного реєстру тварин.

Передбачається, що після ухвалення законопроекту (№9022 – ред.) буде створено Єдиний державний реєстр тварин. Кожній ідентифікованій тварині присвоять унікальний номер, під яким вона буде в базі. Власники зареєстрованих тварин зможуть отримати виписку з реєстру безкоштовно.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/chypuvannya-tvaryn-polehshyt-borotbu-z-chumoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати