Tempo950x100

Tempo300x100

Ціна курячих яєць в 2018 році буде коливатися від зниження до підвищення

Ціна курячих яєць в 2018 році буде коливатися від зниження до підвищення

Про це кореспонденту ГолосUA повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«По цій галузі зараз мало інвестицій і одні лише збитки: півроку виробники отримують високий прибуток, півроку – збиток. Тому на рік розрахувати точну фінансову модель ціноутворення у цій галузі просто неможливо», – говорить він.

За словами О. Дорошенко, в січні курячі яйця українського виробництва почали дешевшати.

«Починаючи з січня, коли попит на продукти починає падати (після закупівель продуктів перед Новим роком – ред.), відповідно, експорт теж слабкий, і починається зниження ціни, тому що термін зберігання яєць 30-32 дня. Тому на яйця в роздробі ціна на 2-3 гривні впала», – сказав він.

Експерт прогнозує, що надалі виробники курячих яєць в Україні зможуть стабілізувати ціни на свій продукт.

«Я вважаю, виробники яєць постараються прийти до нормальної економічної моделі, за якої ті коливання цін, які сьогодні є, будуть просто неможливими. Якщо ж прийдуть у нормальній економічній моделі формування ціни на яйця, то ціна буде стабільною протягом усього року. Але я не думаю, що це буде в 2018-му», – говорить він.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cina-kuryachyh-yayec-v-2018-roci-bude-kolyvatysya-vid-znyzhennya-do-pidvyshchennya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати