Tempo950x100

Tempo300x100

Ціна на черешню в Білорусі вдвічі вища, ніж в Україні

Ціна на черешню в Білорусі вдвічі вища, ніж в Україні

Експерти EastFruit відзначають, що оптові ціни на черешню в Білорусі в даний момент вище українських в 2,3 рази. У даний момент купити черешню калібру 26+ дрібним оптом в Білорусі можна в середньому за $2,8-3,0 кг, залежно від сорту, кольору, якості і упаковки. Більш масову ж черешню більш дрібних калібрів продають в середньому по $2,6 за кг.

В Україні ціни на черешню калібру менше 26 мм в середньому становили наприкінці попереднього тижня $1,14 за кг. За цим показником, до речі, оптові ціни на черешню в Україні, вперше за сезон, зрівнялися з цінами на суницю садову.

На ринку Білорусі в даний момент є, переважно, черешня з України, Сербії, Польщі та Молдови. Білорусь практично не вирощує власну черешню внаслідок занадто холодного клімату, хоча невеликі обсяги місцевої продукції все-таки щорічно на ринок надходять.

Білорусь входить в число найбільших п’ятнадцяти імпортерів черешні в світі, імпортуючи щорічно близько 10 тис. тонн цих кісточкових фруктів. При цьому частина продукції реекспортується до Росії, особливо це актуально зараз, коли Україна і всі найбільші постачальники черешні з Євросоюзу не можуть постачати продукцію на ринок РФ через санкції. У період заборони на поставки турецької черешні в Росію, бізнес на реекспорт цих фруктів через Білорусь досяг свого піку – в країну було ввезено понад 30 тис. тонн черешні.

В минулому році Україна поставила 2,9 тис. тонн черешні на ринок Білорусі, ставши найбільшим постачальником. В цьому році очікується збільшення обсягів поставок української черешні на білоруський ринок. Також прогнозується розширення географії поставок української продукції завдяки очікуваному збільшенню експортних відвантажень в країни ЄС і на Близький Схід.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cina-na-chereshnyu-v-bilorusi-vdvichi-vyshcha-nizh-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати