Tempo950x100

Tempo300x100

Ціна на мед в цьому році зросте

Ціна на мед в цьому році зросте

Про це повідомила голова спілки пасічників Полтавської області Наталія Сенчук, передає propozitsiya.com.

За словами пасічників регіону, через перепад температур у березні цього року, коли п’ять градусів тепла різко змінювалися на мінус десять, бджоли почали хворіти, оскільки такі температурні гойдалки їм дуже шкодять. Як результат, через погодні умови загинуло 15-20% бджолиних сімей, що призведе до зростання цін.

Для великих пасічних господарств, які налічують понад 100 бджолиних сімей, такі втрати незначні. Збитки понесуть ті господарі, у яких по десять і менше бджолиних сімей.

Наталія Сенчук каже, що на Полтавщині загибель бджолиних сімей позначиться негативно: “Ці сім’ї можуть не встигнути нароститись до білої акації. А це призведе до того, що першого меду буде дуже мало. Також бджолині сім’ї не зможуть швидко підготуватися до головного взятка, який буде вже після білої акації. Зменшення кількості бджолиних сімей також впливає і на запилення садів, ягідників. Пасічники зберуть меншу кількість меду, і, звичайно, ціна підніметься”.

Наталія Сенчук прогнозує збільшення ціни на мед на ринках області. За її словами, якщо в минулому році найдешевша ціна на звичайний мед була 100 гривень за літр, то в цьому році буде 130. А перший мед, який був по 250, буде коштувати 300 – 350 гривень.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cina-na-med-v-comu-roci-zroste
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати