Ціна на печериці впевнено йде вгору

Ціна на печериці впевнено йде вгору

Такий прогноз зробили у Національному грибному агентстві UMDIS. Згідно повідомленню, на ринку спостерігається дефіцит цієї продукції, а це в свою чергу впевнено штовхає ціни на гриб вгору, пише landlord.ua.

«За даними виробників, причина браку гриба викликана недостатньо високою врожайністю і заметами снігу, тривалий процес відвантаження компосту. Стабільне зростання ціни дає можливість прогнозувати завтрашню ціну з господарств до 50 гривень за кілограм печериць», — кажуть в агентстві.

Так у центральній частині України виробники називають сьогоднішні ціни в діапазоні від 38 до 46 гривень за кілограм печериць з ферми. При цьому, окремим посередникам сьогодні ще вдається знайти гриб по 38-40 гривень за кілограм.

«Велике господарство, яке докуповує гриб для продажу на торгівельні мережі, називає ціни 41-42, при цьому відвантажуючи супермаркетам сьогодні гриб по 46 — 46.50 з ПДВ. Інші господарства називають ціни 45-46 при відвантаженні за межі Київської області. В Одесі повідомляють, що вчора надходили пропозиції з Київської області продати гриб з господарств по 43 гривні», — йдеться у повідомленні.

За даними національного грибного агентства, ціна на ринках в центральній частині України сьогодні — 43-47 гривень. При цьому по 43 віддають гриб гіршої якості, 45 — робоча ціна. Західний регіон відрізняється великою одностайністю, ніж центральний: ринки торгують хорошим грибом по 45 гривень. У східному регіоні сьогодні кількість продукції в господарствах починає поступово збільшуватися. Ринки Дніпра торгують по 38-40 гривень, тоді як Харкова — по 50-52 гривні.

«У південній частині країни на великому підприємстві кажуть: гриба на ринках не так багато, проте у них його зараз вистачає для відвантаження на інші регіони. Ціна на ринках Одеської та інших областей сьогодні однакова — 45 гривень, зі стабільною тенденцією до зростання. Для порівняння, ціна минулої п’ятниці — 38 гривень.  Завтра вона обіцяє ще підрости. На мережі гриб відвантажують по 47 гривень з ПДВ», — додали в агентстві.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cina-na-pecheryci-vpevneno-jde-vhoru
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    БІЛЬШЕ НОВИН