Ціна на першу українську ягоду щороку може знижуватись, через збільшення імпорту

Ціна на першу українську ягоду щороку може знижуватись, через збільшення імпорту

Заробляти на преміальній ціні  на початку сезону з кожним роком теж буде все складніше, через збільшення на вітчизняному ринку не тільки вітчизняних, а  й  іноземних гравців, пише Інфо-Шувар.

«Вподобання українських споживачів дуже швидко  змінюються, ще 3-4 роки тому, не завжди можна було знайти суницю чи лохину на полицях українських супермаркетів. В цьому році, ще з березня, в терміналі ринку «Шувар» ми бачимо майже ввесь асортимент літніх фруктів та ягід, від персиків до лохини. Наявність такої продукції свідчить лише про одне – на неї є попит. Це підтверджують і динаміка, і обсяги імпорту цієї продукції, вони швидко зростають взимку та в першій половині весни. Це дуже важлива інформація для українських виробників, які планують заробляти на преміальній ціні на початку сезону. Іноземні трейдери теж постійно стежать за нашим ринком і будуть намагатися  заробляти на змінах споживчих звичок українців. Але патріотизм українських споживачів буде завжди на стороні місцевої продукції, звісно, якщо вона не буде програвати по якості імпортним ягодам та фруктам»,- каже Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» – найбільшого  в Західному регіоні гуртового ринку сільгосппродукції, під час виступу на міжнародному форумі S-Fruit Transformation, який розпочав роботу 2 квітня 2019 року у м. Київ.

За даними пані Гетьман, дефіцит якісної ягоди та кісточкових – глобальна проблема, яка є актуальною для України, навіть, в сезони з доволі великим місцевим виробництвом. В минулому сезоні, Україна імпортувала 26,5 тис. тонн кісточкових, хоча, ціни на місцеву продукцію, за словами українських фермерів, були незадовільні. Такий показник імпорту всього на 7% нижчий від середнього обсягу імпорту за останні 4 роки. Низькі ціни не дозволили українським фермерам збільшити і експорт, по всіх головних видах свіжих ягід, в порівнянні з 2017 роком, зовнішні продажі суттєво знизились. Все це свідчить про те, що в Україні недостатньо якісних ягід та фруктів і саме в цьому полягає головний потенціал розвитку для вітчизняного виробника не тільки назовні, а й на внутрішньому ринку.

«Сучасний український споживач, коли купує фрукти чи ягоди,  більше дивиться на якість, ніж на ціну. На ОРСП «Шувар», в розпал сезону, діапазон цін на цю продукцію є досить широким, якісна черешня, суниця чи персики в 2018 році продавались  в 1,5 рази дорожче від продукції 2 сорту», – пояснила Тетяна Гетьман. 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cina-na-pershu-ukrayinsku-yahodu-shchoroku-mozhe-znyzhuvatys-cherez-zbilshennya-importu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    19 Квітня

    За чотири роки земельної реформи ринок лишається привабливим і ліквідним джерелом інвестицій

    Прогнози гарного урожаю ріпаку в Україні посилюють тиск на котирування

    Ціни на свиней забійних кондицій знову ростуть

    Польща має в 68 разів більше дотацій на АПК, ніж Україна

    Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне – УЗА

    В Україні знову дешевшає картопля: за якою ціною надходить у продаж

    В Україні знизилися ціни на гречку та рис, макарони подорожчали: де купити дешевше

    Інформація про відмову Китаю від української кукурудзи – це чутки на рівні трейдерів

    Поляки бідкаються, що через мобілізаційні закони в Україні у них не буде кому збирати полуницю

    18 Квітня

    На Дунаї відкрили додаткову лабораторію для аналізу зерна

    БІЛЬШЕ НОВИН