Tempo950x100

Tempo300x100

Ціна на першу українську ягоду щороку може знижуватись, через збільшення імпорту

Ціна на першу українську ягоду щороку може знижуватись, через збільшення імпорту

Заробляти на преміальній ціні  на початку сезону з кожним роком теж буде все складніше, через збільшення на вітчизняному ринку не тільки вітчизняних, а  й  іноземних гравців, пише Інфо-Шувар.

«Вподобання українських споживачів дуже швидко  змінюються, ще 3-4 роки тому, не завжди можна було знайти суницю чи лохину на полицях українських супермаркетів. В цьому році, ще з березня, в терміналі ринку «Шувар» ми бачимо майже ввесь асортимент літніх фруктів та ягід, від персиків до лохини. Наявність такої продукції свідчить лише про одне – на неї є попит. Це підтверджують і динаміка, і обсяги імпорту цієї продукції, вони швидко зростають взимку та в першій половині весни. Це дуже важлива інформація для українських виробників, які планують заробляти на преміальній ціні на початку сезону. Іноземні трейдери теж постійно стежать за нашим ринком і будуть намагатися  заробляти на змінах споживчих звичок українців. Але патріотизм українських споживачів буде завжди на стороні місцевої продукції, звісно, якщо вона не буде програвати по якості імпортним ягодам та фруктам»,- каже Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» – найбільшого  в Західному регіоні гуртового ринку сільгосппродукції, під час виступу на міжнародному форумі S-Fruit Transformation, який розпочав роботу 2 квітня 2019 року у м. Київ.

За даними пані Гетьман, дефіцит якісної ягоди та кісточкових – глобальна проблема, яка є актуальною для України, навіть, в сезони з доволі великим місцевим виробництвом. В минулому сезоні, Україна імпортувала 26,5 тис. тонн кісточкових, хоча, ціни на місцеву продукцію, за словами українських фермерів, були незадовільні. Такий показник імпорту всього на 7% нижчий від середнього обсягу імпорту за останні 4 роки. Низькі ціни не дозволили українським фермерам збільшити і експорт, по всіх головних видах свіжих ягід, в порівнянні з 2017 роком, зовнішні продажі суттєво знизились. Все це свідчить про те, що в Україні недостатньо якісних ягід та фруктів і саме в цьому полягає головний потенціал розвитку для вітчизняного виробника не тільки назовні, а й на внутрішньому ринку.

«Сучасний український споживач, коли купує фрукти чи ягоди,  більше дивиться на якість, ніж на ціну. На ОРСП «Шувар», в розпал сезону, діапазон цін на цю продукцію є досить широким, якісна черешня, суниця чи персики в 2018 році продавались  в 1,5 рази дорожче від продукції 2 сорту», – пояснила Тетяна Гетьман. 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cina-na-pershu-ukrayinsku-yahodu-shchoroku-mozhe-znyzhuvatys-cherez-zbilshennya-importu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати