Tempo950x100

Tempo300x100

Ціна на українську кукурудзу знижується через скорочення експортного попиту

Ціна на українську кукурудзу знижується через скорочення експортного попиту

Про це повідомляє Graintrade, пише landlord.ua.

Згідно інформації, закупівельна ціна на кукурудзу на СРТ-порт складає $ 188-190 за тонну або 5850-5950 гривень за тонну.
«При прогнозованому USDA обсягу експорту кукурудзи з України у 2017/18 МР на рівні 20 млн т станом на 20 квітня на зовнішні ринки поставлено лише 14 млн т, що на 1,7 млн т поступається показнику на відповідну дату минулого року», — йдеться у повідомленні.

Разом з цим, ціни на кукурудзу в США, напроти зростають.

«Через затримку посівної кампанії в США травневі ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго виросли до $ 155,2 за тонну. Кукурудзою тут засіяно лише 5% запланованих площ проти 10% на цю дату у минулому році та 9% в середньому за 5 років. Різниця між ціною української та американської кукурудзи сягнула максимального в сезоні рівня $ 45 за тонну», — підрахували аналітики.

Та додали, що додатково на ціни в США тисне скорочення середньодобового виробництва етанолу нижче психологічного рівня 1 млн барелів до 985 тис барелів/добу.

«Зменшення врожаю кукурудзи в Бразилії на тлі активного експорту сприяє зростанню цін на внутрішньому ринку. Уряд країни оголосив чергу аукціонів з продажу майже 1 млн т кукурудзи з держрезервів задля збільшення обсягу пропозицій зернової на внутрішньому ринку, насамперед, для тваринників, які дуже стурбовані суттєвим зростанням цін на фуражне зерно», — кажуть фахівці.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cina-na-ukrayinsku-kukurudzu-znyzhuyetsya-cherez-skorochennya-eksportnoho-popytu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати