Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на цукор можуть зрости

Ціни на цукор можуть зрости

Про це керівник аналітичного відділу асоціації Руслана Бутило повідомила в інтерв’ю Українським Новинам.

“Якщо маємо на увазі закупівельні ціни, то вони підуть дещо вгору, але незначно. Ми дуже залежимо від світових цін. На перший погляд може здатися, що частка експорту в нашому виробництві не дуже велика, тому прямої прив’язки до міжнародних цін у нас начебто б немає, але по факту ми маємо ті самі тенденції – коли світ (світові ціни на цукор) іде вгору, Україна йде вгору, коли світ іде донизу, Україна йде донизу… Тому прогнозуємо, що в Україні ціни збільшаться десь на 5-10% до весни, і світ, за різними оцінками, теж піде нагору, але несуттєво”, – сказала вона.

Бутило зазначила, що світові ціни на цукор залежать від ситуації в країнах – великих виробниках цукру, таких як Індія та Бразилія, і цін на нафту.

Крім того, вона повідомила, що після завершення сезону цукроваріння оптово-відпускні ціни піднімуться приблизно на 5-7%.

Наразі, зі слів Бутило, ціни на внутрішньому ринку нижчі порівняно з минулим роком.

На її думку, це викликано тим, що впали ціни на світовому ринку порівняно з 2016 роком, а на внутрішньому ринку України був великий обсяг цукру.

З 10 листопада по 11 грудня, за даними Державної служби статистики, середньозважені ціни на цукор знизилися на 4,7%, або на 0,63 гривні до 12,78 гривні/кг.

Станом на початок 2017 року (10 січня) середньозважені ціни на цукор були на рівні 14,92 гривні/кг.

Наприкінці серпня 2017 року з початком збирання цукрового буряка стартував сезон цукроваріння 2017/2018 (вересень 2017 – серпень 2018), прогноз виробництва цукру від асоціації “Укрцукор” становить 2 млн тонн, стільки ж було вироблено в минулому сезоні цукроваріння, при цьому внутрішнє споживання оцінюється в 1,5 млн тонн за рік.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-cukor-mozhut-zrosty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати