Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на груші зросли в півтора рази

Ціни на груші зросли в півтора рази

За інформацією аналітиків EastFruit, на фоні перевиробництва яблук і рекордно низьких цін, виробництво груш в Україні продовжує залишатися незаповненою нішею. За жовтень ціни на груші в Україні зросли більше, ніж в півтора рази, незважаючи на триваюче збирання нового врожаю.

На сьогоднішній день фермери України можуть продати кілограм якісної груші в середньому по $0,35 за кг, у той час як за кг яблука вони отримують лише половину від цієї ціни. Якщо ж виробник вирощує грушу сорту «Конференція» (Conference), то він може отримати за таку грушу навіть $0,53 кг, при реалізації її на умовах самовивозу. Для порівняння, за грушу сорту «Конференція» у сусідній Польщі фермери отримують на 23% менше, а ціни на неї за місяць знизилися майже на 20%.

Україна, незважаючи на ідеальні умови для вирощування якісної груші, залишається нетто-імпортером цих фруктів. Однак це не означає, що виробникам варто відразу кидатися у виробництво груші, так як у неї є свої особливості. Грушу набагато складніше вирощувати технологічно, і вона менш морозостійка, ніж більшість сортів яблука. Також потрібно врахувати, що у багатьох країнах Західної Європи вже кілька років поспіль спостерігається перевиробництво груші і що попит на неї не зростає, рівно як і яблуко.

Найбільшими світовими експортерами груш є Китай, Нідерланди, Бельгія, ПАР, Чилі та Італія. Україна в останні роки збільшувала експорт груш, проте займає лише 45 місце в світі за обсягами експорту.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-hrushi-zrosly-v-pivtora-razy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати