Ціни на капусту почали зростати ще швидше

Ціни на капусту почали зростати ще швидше

За перші два робочих дні Нового року, на гуртових ринках країни ціни на капусту зросли одразу на 15% до 8-13 грн/кг (0,25-0,41 EUR/кг), тобто, фактично встановили черговий рекорд, пише «Інфо-Шувар».

«Зростання зараз відбувається як в мінімальному, так і в максимальному діапазоні ціни, що свідчить про загальне скорочення пропозиції на ринку. Ситуація пов’язана не тільки з підвищеним попитом на свята, загальна пропозиція якісної капусти в Україні цього року є меншою. Наші фермери це розуміють і не поспішають продавати обсяги, які знаходяться на зберіганні. Виробники сподіваються на те, що ситуація буде розвиватись за сценарієм минулого сезону, коли з листопада по квітень ціни на капусту зросли в 2,5 рази. Про системний імпорт, поки що,  говорити зарано, в сусідніх країнах ціни на капусту теж достатньо високі. За таких обставин зростання ціни в Україні є цілком логічним», – коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник інформаційно-аналітичного центру «Інфо-Шувар».

За даними «Інфо-Шувар», на початку січня 2019 року, ціни на капусту в Україні вперше від початку сезону переросли ціни на польську капусту.  В сусідній Польщі, звідки ми досить часто починаємо завозити капусту, коли не вистачає власного обсягу, капуста сьогодні коштує 0,25-0,28 EUR/кг. Протягом грудня ціни на капусту в Польщі майже не змінювались, втім, оператори польського ринку не виключать поновлення тенденції до зростання в другій половині сезону, через загальне скорочення виробництва в країнах ЄС.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-kapustu-pochaly-zrostaty-shche-shvydshe
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати