Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на кавуни в Україні встановили історичний рекорд

Ціни на кавуни в Україні встановили історичний рекорд

Про це свідчать дані щоденного моніторингу «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Так, на даний момент українські фермери вже пропонують кавун високої якості по 4-4,5 грн/кг (0,13-0,15 євро/кг), ціни на некондиційну продукцію стартують від 2,5 грн/кг (0,08 євро/кг). Таким чином, тільки з початку поточного тижня ця продукція на ринку України подорожчала в 1,6-1,7 рази.

Зазначимо, що на сьогоднішній день ціни на кавуни в українських господарствах вже в середньому в 6,3 рази вище, ніж в аналогічний минулорічний період і є рекордними для кінця серпня за всю історію незалежності України. Для порівняння: до цього максимальними вважали ціни серпня 2014 р., однак тоді вони не перевищували 2,3 грн/кг.

Настільки високий ціновий рівень аналітики ринку пояснюють досить значним скороченням виробництва кавунів у країні через аномальну спеку у другій половині літа. У той же час необхідно підкреслити, що настільки різке подорожчання вкрай негативно позначається на попиті. Експортери відмовляються вести закупівлі за поточними цінами, тоді як темпи збуту на внутрішньому ринку знизилися. Більш того, покупці все частіше залишаються незадоволені якістю пропонованої продукції.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-kavuny-v-ukrayini-vstanovyly-istorychnyj-rekord
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати