Ціни на мандарини перед Новорічними святами знизилися

Ціни на мандарини перед Новорічними святами знизилися

Тим не менш, впродовж останнього тижня, ціни на ці фрукти в Україні навіть дещо знизилися, практично зрівнявшись із показниками минулого року. Про це повідомляють фахівці “Інфо-Шувар”, посилаючись на дані власного моніторингу цін на найбільших гуртових майданчиках країни.

Так, згідно цього моніторингу, впродовж останнього тижня мандарини в Україні подешевшали трохи більш, ніж на 10% і пропонуються сьогодні в межах ціни 27-38 грн/кг (0,85-1,2 EUR/кг). Це лише на 3% дорожче, ніж в той самий період 2017 року.
Варто відзначити, що в минулому році спостерігалася аналогічна тенденція до зниження ціни на мандарини у передсвятковий період, проте, вже із 19 грудня ціна знову почала зростати.

Головні постачання мандаринів сьогодні відбуваються із Туреччини, Іспанії, Італії та Греції. Імпортери наголошують на тому, що попит саме на європейські фрукти напередодні Новорічних свят щороку зростає, не дивлячись на те, що вони дещо дорожчі від турецьких і грузинських цитрусових.

«Європейські мандарини більш солодкі, тому, українці щороку надають їм більшу перевагу. Це , звичайно, виклик для імпортерів, солодкі фрукти, зазвичай, мають коротший термін реалізації. Але споживач готовий платити справедливу ціну за насичені смаки і ми мусимо підлаштовуватись під ці вимоги», – розповідає один із операторів найбільшого в Західному регіоні фруктового терміналу, розташованого на гуртовому ринку «Шувар» у Львові.

Дані офіційної статистики також підтверджують цю інформацію: на фоні загального збільшення імпорту цитрусових за останні 5 років відбулось зниження поставок мандаринів із Туреччини на 18%, хоча, ця країна лишається головним постачальником мандаринів в Україну в передноворічний період. Поставки мандаринів із Грузії , які, зазвичай, пропонуються в найдешевшому ціновому сегменті, за п’ять років скоротились майже в 1,5 рази. Натомість, поставки мандаринів з Італії зросли в 1,5 рази і в 2 рази збільшився обсяг імпорту з Греції. Загалом ,за рік Україна імпортує близько 135-145 тис. тонн мандаринів, близько 60% цього обсягу до сих пір припадає на Туреччину.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-mandaryny-pered-novorichnymy-svyatamy-znyzylysya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати