Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на молоко сповільнюють темпи зростання

Ціни на молоко сповільнюють темпи зростання

Про це повідомляє аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць, передає прес-служба АВМ.

«Особливо яскраво це продемонстрував екстраґатунок, який вважається індикаторним показником, бо є найбільш чутливим до ринкового балансу. Так, на момент дослідження він подорожчав на 7 коп. та зафіксований на рівні 10,2 грн/кг. За прогнозами потенціал росту даного ґатунку є вичерпаним, а така ціна в найближчий місяць вже є максимальною чи близькою до неї», — підкреслив він.

Вищий ґатунок подорожчав на 9 коп. і досяг 9,33 грн/кг. Найбільший потенціал зростання продемонстрував перший ґатунок, який подорожчав на 17 коп. — до 9,25 грн/кг. Інтенсивне його зростання, як правило, відбувається в пізніші терміни, а межі коливання обмежуються потенціалом росту екстраґатунку. Різниця між екстраґатунком та вищим становить 89 коп., а між вищим і першим вона скоротилася до рекордно мінімальної у поточному році, і становить лише 8 коп. Середньозважена ціна досягла 9,54 грн/кг, що на 6 коп. вище, ніж на початку серпня.

Протягом вересня очікується стабілізація цінової пропозиції та її рух у боковому коридорі. Разом з тим, в жовтні не виключається незначне зростання цін, проте такі події будуть залежати вже від фактору послаблення курсу національної валюти та рівня експортної активності.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-moloko-spovilnyuyut-tempy-zrostannya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати