Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на молоко в Україні продовжують зростати

Ціни на молоко в Україні продовжують зростати

При цьому сезонність виробництва ніяк не позначилася на ціні молока від господарств населення. Вартість такої сировини в листопаді помітно не змінилася, пише infagro.com.ua.

Згідно з даними Держстату в Україні за 10 місяців вироблено 8,7 млн. тонн молока, що на 2,1% менше аналогічного періоду минулого року. Негативний тренд по категорії населення є основним драйвером загального зниження, однак і динаміка по сільгосппідприємствах вже не така позитивна, як була на початку року.

За січень-жовтень в Україні вироблено 2,3 млн. тонн фермерської сировини (27% від загального обсягу), що вже на 0,1% менше 2017 року. Якщо ж порівнювати жовтень поточного року з жовтнем 2017, то ситуація ще показовіша: відбулося зниження на 2,3%.

Поголів’я корів в країні продовжує скорочуватися. Станом на 1 листопада в Україні нарахували 2,0 млн. голів, що на 3,4% менше, ніж в минулому році (-1,2% в сільгосппідприємствах).

На початку місяця закупівельні ціни на фермерське молоко зросли приблизно на 15−20 копійок в порівнянні з кінцем жовтня, діапазон цін в цій категорії розширився ще більше і становить півтори гривні: 8,75−9,25 грн/кг, і це, не рахуючи винятків вище і нижче цих крайніх значень.

Вартість сировини домогосподарств при цьому практично не змінилася і в середньому по Україні становить близько 5 грн/кг.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-moloko-v-ukrayini-prodovzhuyut-zrostaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати