Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на огірок знижуються через збільшення пропозиції та низький попит

Ціни на огірок знижуються через збільшення пропозиції та низький попит

Українські продавці огірка вимушені знижувати ціни на продукцію, про що свідчать дані щоденного моніторингу проекту EastFruit. Згідно з інформацією аналітиків, ця продукція в Україні стала дешевшою в середньому на 5%.

Сьогодні огірок на українському ринку пропонується великими партіями від 47 до 50 грн / кг ($ 1,74-1,85 / кг) в залежності від якості товару. Тижнем раніше постачальники погоджувалися відвантажувати огірок не дешевше, ніж 50 грн / кг ($ 1,85 / кг).

Негативний ціновий тренд експерті галузі пояснюють помітним збільшенням обсягів імпорту огірка з Туреччини. Але до цього ринок просто виявився не готовим, адже попит на цю продукцію в середині країни вкрай невисокий. Гуртові компанії та роздрібні мережі скоротили обсяги закупівлі огірка до мінімуму: вони купують цю продукцію виключно для поточних продажів, посилаючись на низьку зацікавленість з боку кінцевих споживачів.

В результаті вже зараз на складах гуртових компаній накопичуються обсяги нереалізованого огірка, через що галузеві експерти впевнені, що ціни на цю продукцію продовжать падати. Проте варто зазначити, що наразі ця продукція в Україні коштує в середньому на 30% дорожче, ніж у першій половині лютого 2018року.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-ohirok-znyzhuyutsya-cherez-zbilshennya-propozyciyi-ta-nyzkyj-popyt
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати