Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на печериці зросли до рівня новорічних свят

Ціни на печериці зросли до рівня новорічних свят

Гриба не вистачає через низьку врожайність. Про це повідомляють в Національному грибному агентстві (UMDIS), пише landlord.ua.

За інформацією аналітиків, зростання цін на гриби спостерігається по всій Україні, але більш виражена у Київській, Одеській та Харківській областях.

«У Київській області ціна печериці з господарства знаходиться в діапазоні від 41 грн/кг до 44 грн/кг. Оптовий ринок «Троєщина» торгує по 46-48 грн/кг. А для мереж супермаркетів виробники відвантажують гриб від 48 грн/кг до 51 грн/кг печериці з ПДВ. У серпні 2017 року найвища ціна з господарства була 32 грн/кг печериці в Київській області», — йдеться у повідомленні.

Ціна з господарства в Харківській області ще вища – 53 грн/кг. Для мереж супермаркетів виробники відвантажують гриб за 58,5 грн/кг печериці з ПДВ. Схожа ситуація і в Одеській області –  виробники відвантажують для мереж супермаркетів по 57 грн/кг печериці з ПДВ. Ціна на оптовому ринку в Одесі 46-48 грн/кг печериці.

У Львівській, Вінницькій, Хмельницькій областях ціни на печерицю трохи нижче. Ціна з господарства — 36-38 грн / кг, оптові ринки торгують від 42 грн / кг до 44 грн / кг печериці.

За словами торговців, гриб почне з’являтися на початку вересня.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-pecheryci-zrosly-do-rivnya-novorichnyh-svyat
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати