Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на продукти харчування невблаганно ростуть

Ціни на продукти харчування невблаганно ростуть

Про це повідомляє глава Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко, пише ГолосUA.

«У цьому році ми ще практично не бачили зниження цін на продукти, на які поширюється сезонний фактор – а саме на молочні продукти, м’ясо, овочі та фрукти», – підкреслює експерт.

За словами Олексія Дорошенко, ціни на продовольство виросли в травні на 4,7%, і це в період дії улюбленого урядом «сезонного» чинника.

«До сих пір прогноз по інфляції на 2017 рік був у Національного банку України найбільш консервативним. Однак зараз і в Нацбанку визнали, що продукти ростуть великими темпами, ніж хтось міг планувати», – зазначає аналітик.

При цьому НБУ назвав дві головні причини підвищення темпів інфляції в травні 2017 року – зростання цін на продукти і посилення адміністративних чинників, тобто втручання держави в бізнес, пояснює експерт.

Нагадаємо, з початку року в Україні подорожчали всі соціальні продукти, крім гречки, повідомляє глава Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко. За словами експерта, за п’ять місяців поточного року з 23-х позицій в списку соціальних продуктів харчування подорожчала 21 позиція,  тобто, майже 98%. Найстрімкіше зростання цін в Україні з початку року демонструють м’ясо і овочі.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-produkty-harchuvannya-nevblahanno-rostut
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати