Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на редиску приємно здивували українців

Ціни на редиску приємно здивували українців

Перші партії продукції з теплиць Закарпаття з’явились на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» у Львові ще на минулому тижні.

Ціни на першу вітчизняну редиску приємно здивували українських споживачів, на початку сезону пучок редиски українці купували на 15% дешевше, ніж рік тому. За останні вихідні ціни на продукцію просіли ще на 10% до 13-14 грн/кг (0,42-0,46 EUR/кг), повідомляє Інфо-Шувар.

«Щороку українські виробники відкривають сезон раніше. Цього від них вимагає ринок. Український споживач хоче бачити в себе на столі свіжі овочі протягом всього року, а поява редиски, взагалі, асоціюється із початком весни. Тому, в нашому терміналі вже кілька тижнів продається редиска виробництва Італії та Іспанії. Найближчими днями, українські виробники почнуть активно заміщувати імпорт, за рахунок збільшення обсягів та сезонного зниження ціни», – розповідає Іван Федишин, керівник напрямку «Овочі та фрукти» ОРСП «Шувар».

За даними інформаційного центру «Інфо-Шувар», в минулому році, вже на початку квітня, майже вся редиска на ОРСП «Шувар» була вітчизняного походження. За ввесь сезон, на майданчику для торгівлі з автомобілів ОРСП “Шувар” продається до 1,5 тис. тонн української редиски.

Безпека ранньої продукції є дуже важливим питанням. На території ОРСП «Шувар» розташована акредитована державна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи №22, яка постійно проводить моніторинг якості ранніх овочів та інших видів продуктів харчування.

Перегляди: 17
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-redysku-pryyemno-zdyvuvaly-ukrayinciv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати