Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на ринку живця свиней стабілізувалися

Ціни на ринку живця свиней стабілізувалися

Про осінній штиль на ринку свиней забійних кондицій повідомляють аналітики Асоціації «Свинарі України» за підсумками щотижневого моніторингу.

Протягом 45-го тижня більшість товарних партій реалізували за ціною попереднього, проте частина постачальників живця скорегували котирування на 0,25-1 грн/кг. При цьому, перегляд цін був як у бік пониження, так і в бік підвищення. З іншого боку, очікуване виробниками зміщення середньої ціни закупівлі угору не відбулося. Переробники зауважують, що пропозиція свиней забійних кондицій є достатньою, тоді як сезонне послаблення збуту окремих операторів було більшим за очікуване, в тому числі через посилення конкуренції в секторі. М’ясопереробники відзначають, що послаблення цін закупівлі не стимулює збут, а споживач «відволікається» на альтернативні види білку — рибу, гриби, дешевшу пташатина, в тому числі домашня.

З огляду на це більшість переробників вважає, що ціни закупівлі мають консолідуватися в межах вужчого цінового коридору, а середньоринкова позначка наступного тижня має наблизитися до 44 грн/кг. Зокрема, такий прогноз озвучують учасники Асоціації «М’ясної галуз». Не зважаючи на це, частина переробників незабаром очікує пожвавлення на ринку живця у зв’язку з формуванням запасів сировини для виробництва м’ясних виробів та делікактесів до зимових свят. Так, традиційно активізація на ринку живця відбувається у кінці листопада-на початку грудня. Проте окремі закупівельний сумніваються у тому, що відновлення цін буде дуже відчутним та тривалим, оскільки практика формування морожених запасів, на їх думку, втрачає популярність серед операторів сектору.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-rynku-zhyvcya-svynej-stabilizuvalysya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати