Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на томат продовжують активно зростати

Ціни на томат продовжують активно зростати

Якщо на минулому тижні саме експортний попит був головним драйвером стрімкого зростання цін на тепличні томати в Україні, то вже сьогодні експортери з Білорусі та Польщі відмовляються від закупки цієї продукції, повідомляють експерти Української плодоовочевої асоціації. За їх словами, через суттєве подорожчання український томат втратив конкурентоспроможність на цих ринках, адже вже коштує набагато більше, ніж аналогічна продукція з місцевих господарств.

Тим не менш, спеціалісти УПОА підкреслюють, що навіть в умовах фактичного призупинення експорту тепличний томат в Україні і далі стає все дорожчим. Зокрема, тільки з початку поточного тижня тепличним комбінатам вдалося підвищити ціни на цю продукцію на 15-20%. Сьогодні господарства вже пропонують томат по 14-24 грн/кг ($ 0,50-0,86 за кг). Нагадаємо, що минулого тижня ціни у цьому сегменті не перевищували 20 грн/кг ($ 0,72 за кг). При чому за такою ціною вдавалося вести реалізацію виключно на експорт, тоді як учасники внутрішнього ринку не згодні були працювати на таких умовах.

Як відзначають самі виробники, підвищувати й надалі ціни їм дає змогу значна активізація попиту, але на цей раз – на внутрішньому ринку, адже все більшу зацікавленість у придбанні томату стали проявляти місцеві роздрібні мережі та гуртові компанії. Крім того, значну підтримку ціновому росту надає й подорожчання ґрунтового томату, а також – обмежена пропозиція продукції як відкритого, так і закритого ґрунту.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-tomat-prodovzhuyut-aktyvno-zrostaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати