Ціни на торішню і ранню капусту зрівнялися

Ціни на торішню і ранню капусту зрівнялися

За інформацією фахівців проекту EastFruit, ціни на ранню і торішню капусту в Україні на цьому тижні практично зрівнялися.

За словами ключових гравців ринку, зростання цін в сегменті торішньої капусти не припиняється з початку квітня. За цей період торішня продукція вже стала дорожче в середньому в 1,5 рази, а з початку тижня ціни в середньому зросли на 37%.

Оптові компанії змушені підвищувати закупівельні ціни із-за різкого скорочення пропозицій капусти високої якості на українському ринку. Фермери також відзначають деяке збільшення попиту, але тільки на якісний товар, який сьогодні пропонують за ціною 22-25 грн/кг ($0,82-0,93/кг).

Тим часом, на українському ринку присутня і рання капуста як вітчизняного виробництва, так і імпортна. На даний момент місцеві фермери з Закарпаття пропонують свою продукцію нового врожаю по 22-24 грн/кг ($0,82-0,90/кг), що в середньому на 13% дешевше, ніж минулого тижня.

У свою чергу, оптові компанії змушені знижувати ціни на ранню капусту виробництва Узбекистану та Македонії. Зараз вони пропонують її за 23-27 грн/кг ($0,86-1,01/кг), а тижнем раніше ціни варіювалися в межах 28-30 грн/кг ($1,05-1,12/кг).

Також зазначимо, що в середині квітня 2018 р. торішня білокачанна капуста на українському ринку коштувала в середньому в 4,8 рази дешевше, ніж сьогодні.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-torishnyu-i-rannyu-kapustu-zrivnyalysya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати