Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на українське масло залежать від світових

Ціни на українське масло залежать від світових

У поточному році ціни на масло відносно стабільні, але в кінці літа 2017 масло продавалося майже на 20 відсотків дорожче, ніж зараз. Такі реалії, адже Україна, експортуючи великі обсяги товару, залежить від світового ринку, повідомляє ІНФАГРО.

В кінці літа загальна ситуація не змінилася: в серпні світові ціни на товар суттєво знизилися і трейдери, що цілком логічно, не хочуть піднімати вартість закупівель українського масла.

Для поставок в Африку зараз дуже непоганою вважається ціна на масло 82% в 4000 USD/т, в Китай товар можна реалізувати трохи дорожче. Туреччина майже втратила інтерес до імпортних закупівель через девальвацію ліри.

Вкрай слабкий попит на українське масло з боку пострадянських країн, там на ринку багато недорогої білоруської продукції. Якщо хтось і хоче купувати товар в Україні, то пропонують практично такі ж ціни, як і західні трейдери. А Селянське масло (яке не продається в далеке зарубіжжя) в кращому випадку можна реалізувати по 3650 USD/т, хоча попит частіше озвучується в діапазоні 3400-3500 USD/т.

На тлі невизначеності з експортом, до кінця місяця знову трохи просіли і гривневі ціни на масло, правда тільки Селянське. Товар 82% не подешевшав на внутрішньому ринку лише через девальвацію гривні. Високожирне солодковершкове масло в основному продається за цінами в діапазоні 127-135 грн/кг, а Селянське по 105-110 грн/кг.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-ukrayinske-maslo-zalezhat-vid-svitovyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати