Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на українську лохину «обігнали» польські

Ціни на українську лохину «обігнали» польські

Оптові ціни на українську лохину значно «перестрибнули» вартість польської ягоди. Про це пише EastFruit. Так, вітчизняні фермери продають лохину на гуртовому ринку щонайменше за 5,5 доларів. Тоді як в роздріб ще дорожче – до 8,5 доларів за кіло.

Водночас у сусідній Польщі за лохину просять максимум 4 долари за кіло. Місцеві виробники, які є одними з найбільших експортерів цієї ягоди, намагаються утримувати ціни і сподіваються, що вартість пізньої ягоди таки може зрости.

Українські фермери невдовзі також можуть відчути падіння вартості лохини. Адже щоби розвантажити ринок ягід, потрібно буде збувати їх за конкурентними цінами, прогнозують аналітики.

А от дикоросла лохина дешевша – нині в роздріб цей вид продають по 4 долари за кілограм. Оптом – максимум 2,5 долари.

Є проблеми з реалізацією ягід у фермерів з інших країн. Наприклад, в США уряд виділив майже 10 мільйонів доларів на закупівлю надлишків чорниці у виробників одного зі штатів, які досі мають запаси минулого врожаю. При цьому ціни на ягоду утримуються на низькому рівні.

Мають проблеми з продажем лохини румунські садівники. Там виробництво ягоди, як і в Україні, суттєво виросло. Щоб збути продукцію, за неофіційною інформацією, румунська лохина продається на українському ринку під виглядом закарпатської. Вартість такої продукції майже на один долар нижче за українську ягоду.

Джерело: agro-business.com.ua

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-ukrayinsku-lohynu-obihnaly-polski
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати