Ціни на український ячмінь продовжують зростати

Ціни на український ячмінь продовжують зростати

Експортні ціни на ячмінь на старті нового сезону істотно вище торішніх, і це незважаючи на пік жнив у ряді країн лідерів з виробництва цієї культури. Про це пишуть “Аграрії разом”.

Причин одразу кілька:

  • дані липневого звіту МСХ США свідчать про те, що в сезоні 2018/19 світове споживання ячменю буде знову перевищувати його виробництво в країнах топ-виробниках;
  • історично низькі перехідні запаси ячменю;
  • прогнози щодо скорочення врожаю ячменю в Україні та Росії.

У 2017/18 році Росія збільшила експорт ячменю до рекордних 6,2 млн. т. У цей період Україна скоротила експорт до 4,3 млн. т.

Фахівці вважають, що посушлива погода призведе до зменшення врожаю ячменю в Росії і Україні в цьому сезоні до 18 і 7 млн. т, що призведе до скорочення експорту до 4,5 млн. т і 3,9 млн. т, відповідно.

Зараз закупівельні ціни на український ячмінь зросли на 3-4 долара, і досягають 185 – 187 доларів за тонну.

Проте експерти вважають, що Австралія, головний постачальник на ринку ячменю, в 2018 році може зібрати хороший урожай. Зростання врожаю в цій країні може скласти 6% – до 9,5 млн тонн. Однак через збільшення внутрішнього споживання прогноз австралійського експорту залишається на минулорічному рівні.

Нагадаємо, сільгоспвиробники в Україні за станом на 13 липня намолотили 13 млн тонн зернових. Середня врожайність становила 30 ц/га.

.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-ukrayinskyj-yachmin-prodovzhuyut-zrostaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати