Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на вітчизняному ринку свинини демонструють досить хаотичний рух

Ціни на вітчизняному ринку свинини демонструють досить хаотичний рух

Протягом другої половини червня ціни на вітчизняному ринку свинини демонструють досить хаотичний рух. Так, попереднього тижня закупівельні ціни продовжили висхідний рух, а середньоринкова ціна сягнула 48,1 грн/кг. Цього тижня цей показник мав незначне негативне відхилення: середня ціна на свинину живою вагою зупинилася на рівні 47,5 грн/кг. Відповідну динаміку на ринку живця відзначають аналітики Асоціації «Свинарі України».

Упродовж останніх двох тижнів закупівельні ціни на живець коливають в незвчино широкому діапазоні — 45−50 грн/кг. Не звачаючи на відносну стійкість максимальної та мінімальної цін заготівлі, у другій половині місяця окремі оператори реалізували живець на 0,5−2 грн/кг дешевше ніж тижнем раніше. Опитування представників м’ясопереробних підприємств показало, що більшість товарних партій закуповували по 46−48 грн/кг.

Негативне коливання цін закупівлі переробники пояснюють досить по-літньому млявою реалізацією та достатністю наявної пропозиції живця. Так, оператори зазначають, що спекотна погода та розпал сезону ягід та молодої городини «відволікають» споживача від свинини. З іншого боку, закупівельники відзначають, що високі температури відзначаються на темпах приросту живої маси тварин: так, частина операторів зазначила, що середня забійна вага товарних свиней знизилася в середньому на 5 кг.

Тривалі святкові вихідні для більшості переробників пройшли практично непомітно: активізацію попиту в період зелених свят зауважуважили епізодично. Відповідно, представники м’ясопереробної галузі гадають, що наступний триденний вікенд, найвірогідніше, також не відзначиться сплеском споживчої активності. Тож передумов для висхідного руху цін вони наразі не бачать.

Більшість переробників очікує на звуження цінового діапазону наступного тижня у наслідок «просідання» його верхньої межі. Так, учасники Асоціації «М’ясної галузі» прогнозують, що більшість товарних партій живця наступного тижня закуповуватимуть по 47−47,5 грн/кг.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2018−2019 рр.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-vitchyznyanomu-rynku-svynyny-demonstruyut-dosyt-haotychnyj-ruh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати