Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на яблука поповзли вгору

Ціни на яблука поповзли вгору

Третій тиждень листопада був досить сприятливим для виробників яблук Східної Європи. Точніше він був порівняно сприятливим, але лише для тих, у кого було яблуко експортного якості, доступ до сортувальних ліній і сучасної упаковки. Інші, схоже, зневірилися знайти можливості реалізації яблука, тому, в Україні і в Молдові було дуже багато пропозицій десертного яблука від дрібних фермерів за цінами, близькими до тих, за якими їх закуповує переробка, пише east-fruit.com.

В Україні ціни зросли на 4%. В цілому ж за три тижні зростання цін вже склало 6%, що не може не радувати не стільки розміром зростання, скільки стійкою тенденцією. Найбільш дешевими сортами яблука залишаються «Ренет Симиренко» і «Айдаред» (Idared), які продаються по 18 центів США. Найдорожчий сорт – «Гренні Сміт» (Granny Smith), за який дають на внутрішньому ринку близько 22 центів.

Найбільш позитивну динаміку серед сортів за тиждень продемонстрували аутсайдери: «Джонаголд», «Айдаред», «Гала» і «Ренет Симиренка». Це ще підтверджує закінчення сезону реалізації яблука, яке не підлягає зберіганню, що призводить до зростання цін в самому дешевому ціновому сегменті. Крім того, не можна виключити і зростання попиту з боку споживачів. Мабуть яблуко стало настільки доступним, що навіть люди з низьким доходом почали їх купувати. А значить, попит активізувався в низькому ціновому сегменті, де традиційно спостерігається найкращий відгук попиту на зниження ціни.

Майже всі учасники ринку вважають, що наступного тижня ціни на яблуко стабілізуються, а зростання цін можливе тільки в низькому ціновому сегменті. Поки що яблуко з холодильників продається тільки на експорт, а все, що потрапляє на місцеві ринки – це залишки яблук з придатних для тривалого зберігання складів.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-yabluka-popovzly-vhoru
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати