Ціни на зернові зростатимуть: аналітики скорочують прогнози світового виробництва

Ціни на зернові зростатимуть: аналітики скорочують прогнози світового виробництва

Зокрема, світове виробництво та споживання кукурудзи відповідно до жовтневого прогнозу було зменшено на 1 млн тонн кожне, у порівнянні з вереснем поточного року до позначки у 1,098  та 1,138 млрд. тонн, а рівень перехідних запасів – на 8 млн тонн, до 278 млн тонн зерна.

Слід зазначити, що якщо прогнози справдяться, то кінцеві запаси кукурудзи в світі, у порівнянні з минулим сезоном, скоротяться на 40 млн тонн.

Оцінку виробництва пшениці в світі аналітики IGC зменшили, у порівнянні з вересневими прогнозами на 2 млн – до 762 млн тонн, а запасів на 1 млн – до 271 млн тонн відповідно. Рівень світового споживання пшениці скорочено до 756 млн тонн зерна.

Фактично перегляд прогнозів призвів до того, що поточний сезон на ринку пшениці не стане рекордним, а лише продублює  по рівню виробництва та запасів 2017/18 МР, у той час як обсяг поточного споживання буде на 17 млн тонн вищим.

Як повідомила заступниця директора ProAgro Group Марія Колесник, будь-яке скорочення оцінок виробництва та запасів позитивно впливатиме на ринок. Такі прогнози сприяють активізації імпортерів та надають підтримку цінам, хоч і короткострокову та незначну.

«Як на мене, позитивним фактом є очікування високого рівня споживання пшениці в світі. Так, попри скорочення на 1 млн тонн, у порівнянні з вереснем поточного року, його обсяг все ще лишається рекордним і перевищує минулорічний показник на 17 млн тонн. Окремо хочу звернути увагу на те, що прогноз виробництва пшениці в Австралії було знижено до 17 млн тонн, а це вже нижче показника минулого року, отже країна знову, швидше за все, буде виведена поза межі основних гравців ринку», – вважає експертка.

Джерело: AgroTimes

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-zernovi-zrostatymut-analityky-skorochuyut-prohnozy-svitovoho-vyrobnyctva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати