Tempo950x100

Tempo300x100

Ціни на живець свиней змінили вектор руху

Ціни на живець свиней змінили вектор руху

Про приріст котирувань на свинину живою вагою свідчать підсумки щотижневого моніторингу, який проводить Асоціація «Свинарі України».

Згідно з результатами проведеного моніторингу та опитуванням представників м’ясопереробної галузі, у перший тиждень зими свиней І-ї категорії закуповували по 42−44 грн/кг. Унаслідок підвищення як верхньої, так і нижньої межі цінового діапазону, середньоринкова позначка цього тижня піднялася на 1,3% відносно кінця осені — до 43 грн.

Довгоочікуваний приріст цін відбувся пізніше, ніж у попередні роки. Тим не менш, м’ясопереробники зазначають, що пожвавлення попиту, яке могло спричинити таку зміну, ані з боку заготівельників, ані з боку кінцевого споживача не відчувається. Відновлення цін наразі необхідне для компенсації втрат свинарів протягом тривалого їх спаду. Так, опитування учасників Асоціації «М’ясної галузі» вказує, що переробники налаштовані здійснювати закупівлю в межах 42,5−44 грн/кг.

З іншого боку, оператори прогнозують, що висхідний рух цін не буде надто тривалим. Зокрема, протягом останнього тижня року переробники передбачають якщо не традиційне послаблення цін у зв’язку з нижчою заготівельною активністю, то їх стабілізацію на досягнутому рівні. Хоча представники м’ясопереробної галузі зазначають, що прогнозувати ціни в таких нетипових умовах дуже важко, максимальний рівень закупівельних цін у кінці року очікують на рівні 45-46 грн/кг. У якості однієї з причин помірного приросту закупівельних цін наводять відхід споживачів від традиції «запасання» м’яса до святкового столу, тож пожвавлення попиту на м’ясо свиней в роздрібі очікують лише протягом останнього тижня року.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2018 р.

[[{“fid”:”550680″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ciny-na-zhyvec-svynej-zminyly-vektor-ruhu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати