Tempo950x100

Tempo300x100

Цьогоріч виробництво цукру в Україні зменшиться

Цьогоріч виробництво цукру в Україні зменшиться

Окремі підприємства відмовляються переробляти його наступного сезону, що призведе до зменшення обсягів виробництва цукру орієнтовно на 17%. Про це у своєму блозі на УНН написав аналітик сировинних ринків і сільського господарства НАЦУ “Укрцукор” Василь Долінський.

Він нагадав, що в Україні 10 травня 2018 року завершилася сівба цукрових буряків, всього на полях засіяли 280 тис. га “солодких” коренеплодів, що на 13% менше, ніж попереднього року.

“Через несприятливу цінову ситуацію аграрії змушені значно зменшувати посіви, а деякі цукрові заводи взагалі відмовились переробляти цукровий буряк у наступному сезоні. У результаті, маємо найменші посівні площі за останні три роки. Більше того, агрономічні служби підприємств незадоволені ситуацією на своїх полях і вже занижують прогнози щодо густоти та врожайності”, – пояснив Долінський.

За словами експерта, загалом у поточному сезоні інтерес до вирощування цукрових буряків згасає, господарства не побачили бажаної картини на своїх полях і надіються, що дощі покращать ситуацію.

“За попередніми оцінками, середня густота посівів складе менше 98 тис. рослин на 1 га, коли в минулому році з урахуванням всіх несприятливих факторів густота складала 103 тис. рослин на 1 га. Навіть попри знижену густоту та за оптимальних погодних умов все ж можна отримати гарний урожай”, – оцінив ситуацію аналітик.

Водночас загальна картина говорить про зниження виробництва цукру.

“Отже, враховуючи усі фактори, можна дійти висновку, що виробництво цукрового буряку зменшиться орієнтовно на 10% і коливатиметься в межах 13,1 млн т. Відповідно, виробництво цукру становитиме близько 1,75 млн т, що на 17% менше цьогорічного показника. Звичайно, цукру для внутрішнього споживання буде вдосталь, проте негативний вплив кон’юктури внутрішнього ринку демотивує гравців вирощувати цукровий буряк та залучати інвестиції у цукрову галузь України”, – резюмував експерт.
 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/cohorich-vyrobnyctvo-cukru-v-ukrayini-zmenshytsya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати